قبل از آن که به مفهوم لاراول بپردازیم؛ ابتدا لازم است با مفهوم فریم ورک آشنایی پیدا کنیم.
آشنایی با مفهوم فریم ورک
فریم ورک یا چارچوب نرم افزاری ، بستری برای توسعه برنامه های نرم افزاری است . فریم ورک پایه و اساسی را فراهم می کند که توسعه دهندگان نرم افزار می توانند برای یک پلت فرم خاص، برنامه ایجاد کنند .
به عنوان مثال ، یک فریم ورک ممکن است شامل کلاسها و توابع از پیش تعریف شده باشد که می تواند برای پردازش ورودی ، مدیریت دستگاههای سخت افزاری و تعامل با نرم افزار سیستم مورد استفاده قرار گیرد .
این روند به ساده سازی کمک می کند زیرا برنامه نویسان هر بار که برنامه جدیدی را ایجاد می کنند نیاز به این ندارند که برای راه اندازی برنامه چرخ جدیدی ایجاد کنند با استفاده از فریم ورک دیگر نیازی به کد نویسی اضافی برای یک پروژه ندارید.
فریم ورک لاراول:
لاراول محبوبترین فریمورک PHP است و از معماری MVC تبعیت میکند. با اینکه یک فریمورک بکاند محسوب می شود، اما برای مباحث فرانتاند هم امکانات کاربردی مثل Blade و Mix ارائه می دهد.
به دلیل استفاده از کامپوزر (Composer) براحتی می توان از پکیجها و کتابخونههای خارجی استفاده و آنها را مدیریت کرد. موضوع امنیت مثل پشتیبانی از یک سیستم احراز هویت قدرتمند از نقاط قوت این فریمورک است.
ابزارها و ویژگیهای کاربردی برای کار با دیتابیس مثل پشتیبانی از ORM و الوکوئنت، آرتیزان برای بهرهگیری از خط فرمان برای مدیریت پروژه با دستورات فراوان، از امکانات منحصر به فردی است که می توان بدان اشاره کرد.
مزایای فریم ورک لاراول:
- لاراول فریمورکی متن باز (Open Source) است
- در وقت خود صرفه جویی خواهید کرد
- استفاده از کلاس ORM
- وجود کتابخانه های زیاد
- فرایند تست کردن در Laravel آسان است
- دارای رابط کابری قوی است
- مدیریت داده ها آسان است
- یادگیری لاراول برای مبتدیان راحت و سرعت آن بالا است
- دارای رابط کاربری CLI (مبتنی بر متن)
- مبتنی بر معماری MVC است
- رفع باگ سریعتر است
- قیمت طراحی سایت با لاراول
- راه اندازی سایت های آماده
- سرعت کارها را با خط فرمان آرتیسن (Artisan) افزایش خواهید داد
- موتورهای قالب (Template Engine) در لاراول قدرتمند و کارآمد هستند
مفهوم آرتیزان:
Artisan یک رابط خط فرمان (CLI) اختصاصی لاراول هست که سرعت فوقالعادهای به توسعهی برنامه میبخشه. با اون میتونیم کنترلرها، مایگریشنها، میدلویرها، مدلها و ... رو با خط فرمان بسازیم. با آرتیزان میتونیم قسمتهای زیادی از پروژه رو مدیریت کنیم. همچنین تنظیمات اصلی برنامه و تنظیمات اختصاصی پکیجها رو میشه با آرتیزان تغییر داد و مدیریت کرد.